18/01/2021

The Django Orchestra Academy de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet actuarà a La Gala + IN

La gala de Fundación Grupo SIFU se celebrarà al Gran Teatre del Liceu i al Teatro Real

The Django Orchestra Academy és un projecte pedagògic de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet sota la direcció artística i pedagògica de l’Albert Bello. El projecte es duu a terme també amb la col·laboració de l’Associació de Músics i aficionats al Jazz Manouche i el Festival Django L’H. Enguany presenta la seva formació més inclusiva, gràcies a la col·laboració de Fundació Grupo SIFU. Formada per alumnat de l’EMMCA de totes les edats i perfils i per professionals de The Django Orchestra, es tracta d’un gran conjunt d’integració format per artistes amb i sense discapacitat que interpretaran dos temes del repertori de Django Reinhardt a La Gala + IN, la gran cita anual de l’art i la discapacitat organitzada per Fundación Grupo SIFU, arranjats especialment per a l’ocasió pel director musical Sergi Vergés.

Aquest any La Gala + IN de Fundació Grupo SIFU se celebrarà el 24 de febrer al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i el 19 de maig al Teatro Real de Madrid. The Django Orchestra Academy se suma així a un projecte artístic que posa en valor les capacitats de músics i ballarins amb alguna discapacitat, treballant sempre des de la qualitat i el talent. El projecte promou la creació de produccions de música i dansa pròpies i úniques, en un format inclusiu que uneix artistes amb i sense discapacitat.

Amb l’objectiu d’ultimar els preparatius del seu gran debut a dos escenaris de primer nivell com son el Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real, els integrants de The Django Orchestra Academy  es van citar dissabte 15 de febrer a l’EMMCA en una trobada que va anar més enllà de l’assaig i el perfeccionament en la interpretació, ja que també promovia la cohesió i la integració dels membres del gran conjunt orquestral. A més, representants de l’EMMCA i de Fundación Grupo SIFU van formalitzar la seva col·laboració amb la signatura d’un conveni.

La Gala + IN

INclusió, INtegració i INterpretació són els tres termes que s’uneixen a La Gala + IN amb l’objectiu comú de donar visibilitat als artistes amb diversitat funcional, prioritzant sempre l’excel·lència artística per sobre de la discapacitat.

A més de l’actuació de The Django Orchestra Academy, hi haurà altres propostes artístiques de música i dansa. Aquesta serà la cinquena edició de la gala de Fundación Grupo SIFU al Gran Teatre del Liceu, la gran cita de l’art i la discapacitat on els assistents poden gaudir d’un ventall d’actuacions de gran qualitat artística amb artistes sorpresa que no es desvetllaran fins a l’últim moment. Sota la direcció artística de l’Oriol Saña,  l’any passat La Gala + IN va guanyar el Premi Impulsa Cultura a la iniciativa que més destaca per la seva creativitat, innovació, excel·lència i capacitat transformadora. La Gala + IN és un esdeveniment benèfic, amb la compra de l’entrada els assistents i empreses col·laboradores contribueixen al programa de beques que Fundació Grupo SIFU destina a descobrir nous talents i fomentar el desenvolupament artístic de les persones amb diversitat funcional