01/06/2023

Els transports públics a L’Hospitalet: conferència de Ramon Carbó

A la Biblioteca Josep Janés

OLIVERAS

Autobús Oliveras entorn als anys 20

14/05/2023

El proper 18 de maig, a la Biblioteca Josep Janés, tindrà lloc a carrec de Ramón Carbó Ferré la conferència: Els transports públics de L’Hospitalet, Milloren la nostra qualitat de vida, Presentada per Andana, l’Associació d’Amics del Metro de Barcelona.

El transport públic de L’Hospitalet ha estat influenciat pels obstacles tan ferroviaris (Línies Vilanova i Vilafranca i El Carrilet), com barrera de serveis al Canal de la Infanta.

La gran dependència de Barcelona, juntament amb gestors privats de transports que gestionaven al seu servei amb el govern central. Els ajuntaments tenien poca capacitat de decisió: nomès multes, inspeccions.

La Farga en viu!

Els grans reptes són Rodalies i la xarxa d’autobusos a millorar.

Els transports públics de L’Hospitalet: Lloc i horari: 18 de maig, 18:30 h., Biblioteca Josep Janés.

Els transports públics a L'Hospitalet

A la imatge de la portada els Autobús Oliveras, entorn els anys 1925-1935. L’empresa Oliveras va ser la primera en tenir una flota d’autobusos per connectar L’Hospitalet amb els pobles de les rodalies i amb Barcelona. Propietat de la família Oliveras, el seu fundador va ser Just Oliveras Prats (també alcalde de la ciutat). La fotografia sembla una imatge promocional. Es veu un dels automòbils i, a peu dret, el xofer i el revisor.

Fotografia d’autor desconegut. Va ingressar a l’arxiu per donació de Serarols.

Text: Museu de L’Hospitalet