28/11/2022

Si s’acosta Nadal, ja arriben Els Pastorets a L’Hospitalet

.

Els Pastorets es representen a L’Hospitalet de Llobregat des del 1926. Molts dels ciutadans de la població, principalment els que viuen el barri del Centre, amb els anys, han adquirit l’hàbit de formar-ne part com a actor o actriu, o com a públic, i no es perden cap Nadal aquest espectable.

Al llarg dels anys s’han anat alternant les diferents versions de l’obra, fins que finalment al 1962 es torna a “Els Pastorets”, en la versió de Folch i Torres, que ja no s’ha deixat de representar fins a l’actualitat.

Les aventures del Rovelló i el Lluquet passen aquest any per un equip de diables reforçats que se senten amb opcions de capgirar la història i imposar un nou paradigma. Serà perquè Satanàs té cos de dona? I Llucífer, i la Ira, i l’Enveja, i la Luxúria..i la resta de fúries infernals. Els Pastorets més feminitzats de Catalunya poden sorprendre amb un final mai imaginat. A Sant Miquel se li gira feina davant unes fúries que s’han aplicat en estratègia.No està clar que s’acabi cantant: “..a Betlem me’n vull anar”.

Nadal, sense Pastorets…? No et quedis a mitges. T’esperen al Catòlic. Aquest any hi intervenen 40 persones entre actors, actrius i equips tècnics.