07/12/2022

El Poliesportiu del Centre a L’Hospitalet portarà el nom de Marcel·lí Maneja

Maneja (1921-2015) va jugar, entre altres equips, al Centre Catòlic, CB L’Hospitalet, el RCD Espanyol i el Joventut de Badalona, en els quals va destacar i va aconseguir grans títols

El Poliesportiu Municipal del Centre a L’Hospitalet, porta des d’avui el nom de Marcel·lí Maneja. Coincidint amb el centenari del seu naixement, la ciutat homenatja així un dels esportistes hospitalencs més destacats de tots els temps, en el centenari del seu naixement. 

L’alcaldessa, Núria Marín; la regidora d’Esports, Maite Revilla, i familiars de l’homenatjat han participar en un acte en record de l’il·lustre esportista de la ciutat, presentat per la seva neta, la periodista Montse Maneja. Durant l’acte s’ha descobert una placa commemorativa. 

La iniciativa de posar el nom de Marcel·lí Maneja al Poliesportiu del Centre va sorgir d’entitats esportives i ciutadans particulars amb la voluntat de reconèixer els mèrits de qui va ser un jugador de bàsquet innovador que va jugar en l’elit dels anys 40, en un moment en el qual aquest esport no estava professionalitzat. 

Regalamos 2000 euros para gastar en La Farga

Marcel·lí Maneja va néixer a L’Hospitalet el 1921 i va morir el 2015. Als 12 anys, mentre estudiava al Centre Catòlic, va tenir per primer cop contacte amb el bàsquet, una disciplina que els capellans van introduir entre el jovent de la ciutat. Aviat va descobrir la seva passió per aquest esport i, amb un grup d’amics, va fundar l’Atlètic Basket Júniors. 

Els seus primers èxits esportius van arribar amb el CB L’Hospitalet, amb qui va guanyar el Campionat d’Espanya l’any 1940 i va ser subcampió l’any següent. Amb l’equip de la ciutat va ser també Campió de Catalunya en dues ocasions consecutives. 

Al llarg de la seva carrera esportiva va jugar al RCD Espanyol i al Joventut de Badalona, a on va estar set temporades fins a la seva retirada l’any 1953. Amb el club badaloní va ser dos cops Campió d’Espanya i tres cops Campió de Catalunya. També va ser internacional amb Espanya. 

Entre altres reconeixements, va rebre la Medalla d’Honor de la Federación Española de Baloncesto, la Medalla de Mèrit de la Federació Catalana i la insígnia d’or i brillants del CB L’Hospitalet. Des d’aquest cap de setmana, la ciutat el tindrà sempre present amb el Poliesportiu Municipal del Centre Marcel·lí Maneja

Maneja a la pista del Centre Catòlic
Amb la samarreta del CB L’Hospitalet
Amb la samarreta de la Penya
Núria Marín en l’acte celebrat aquest dissabte
La familia de Marcel·lí Maneja al Poliesportiu del Centre