31/03/2023

Magnífic i emocionant homenatge a Marcel·lí Maneja, un dels millors esportistes que ha tingut L’Hospitalet

Marcel·lí Maneja va néixer a L’Hospitalet el 1921 i va morir el 2015

Maneja portafa (2) si
15/09/2022

El Poliesportiu del Centre Marcel·lí Maneja, compta des d’aquest dimecres, amb una vitrina amb trofeus assolits per Marcel·lí Maneja al llarg de la seva vida esportiva com a jugador de bàsquet i que la seva família ha donat al Museu de L’Hospitalet. L’alcaldessa, Núria Marín, ha descobert la vitrina en un acte que ha comptat amb la presència de familiars de l’esportista; de la regidora d’Esports, Maite Revilla; del president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, i del president del Club Bàsquet L’Hospitalet, Joan Ramon Paton, així com a portaveus dels grups municipals.

A continuació, el Joventut de Badalona, equip en el qual havia jugat Marcel·lí Maneja, i el Girona, han disputat un partit amistós a la pista del Poliesportiu del Centre Marcel·lí Maneja.

A la vitrina, entre d’altres, es poden veure trofeus aconseguits a campionats d’Espanya i de Catalunya i de tornejos internacionals, medalles de diferents competicions i de reconeixement a la seva trajectòria i material i fotografies. 

La Farga, Modad Primavera-Verano

Marcel·lí Maneja va néixer a L’Hospitalet el 1921 i va morir el 2015. Als 12 anys, mentre estudiava al Centre Catòlic, va tenir per primer cop contacte amb el bàsquet, una disciplina que els capellans van introduir entre el jovent de la ciutat. Aviat va descobrir la seva passió per aquest esport i, amb un grup d’amics, va fundar l’Atlètic Basket Júniors.

Els seus primers èxits esportius van arribar amb el CB L’Hospitalet, amb qui va guanyar el Campionat d’Espanya l’any 1940 i va ser subcampió l’any següent. Amb l’equip de la ciutat va ser també Campió de Catalunya en dues ocasions consecutives.

Al llarg de la seva carrera esportiva va jugar al RCD Espanyol i al Joventut de Badalona, on va estar set temporades fins a la seva retirada l’any 1953. Amb el club badaloní va ser dos cops Campió d’Espanya i tres cops Campió de Catalunya. També va ser internacional amb Espanya.

Entre altres reconeixements, va rebre la Medalla d’Honor de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), la Medalla de Mèrit de la Federació Catalana i la insígnia d’or i brillants del CB L’Hospitalet. El juny de l’any passat, coincidint amb el centenari del seu naixement, el Poliesportiu Municipal del Centre va rebre el nom de Marcel·lí Maneja.