15/08/2022

Aquesta imatge de l’estació de la Renfe de L’Hospitalet ens recorda que encara estem a l’hivern

.

Hivern

La nevada del 1962 ha sigut motiu de conversa i records, que encara avui en dia els més grans s’afanyen a explicar. Aquesta nevada va agafar a una generació que en gran part havia passat la guerra civil, i la postguerra, i que estaven acostumats a passar privacions i justeses de tota mena.

A moltes cases de L’Hospitalet, no hi havia ni estufes, i tampoc calefacció. Les generacions actuals estan més acostumades a les comoditats, vivim altres temps, i els que ja som grans a vegades trobem a faltar aquell món, potser una mica més senzill i modest.


La fotografia ens mostra l’estació de la Renfe, de L’Hospitalet situada a dalt de la rambla de Just Oliveras. A la via es troba aturat un tren anomenat Suís, en aquell moment era la darrera tecnologia ferroviària que ja funcionava amb electricitat. Al darrere es pot veure el pont de Can Serra que connecta l’avinguda Josep Tarradellas i el barri de Can Serra. Ni l’avinguda, ni els blocs del barri de Can Serra existien en aquell moment. ARXIU MUNICIPAL. AJUNTAMENT DE L’HOSPITALET.

Si quieres que publiquemos tus fotos retrospectivas de L'Hospitalet o el Baix Llobregat, nos las puedes enviar por correo electrónico a tot-hospitalet@tot-hospitalet.cat