31/03/2023

Arrenquen els treballs de millora de la plaça de Josep Bordonau i Balaguer a L’Hospitalet

.

Bordonau PORTADA
30/01/2023

La plaça de Josep Bordonau i Balaguer a L’Hospitalet, és la porta d’entrada a l’eix del carrer del Xipreret i de la vila vella, al barri Centre. En aquesta intervenció es canvia el terra de sauló per una via verda accessible de llambordes i gespa, i es fan millores a la zona enjardinada, l’arbrat i el mobiliari urbà de la plaça.

Aquesta actuació forma part del projecte que ha de servir en els propers mesos per remodelar una trentena de carrers i espais públics de L’Hospitalet, per millorar l’accessibilitat als diferents barris.

Dins del projecte de millora de l’accessibilitat, seran objecte de reformes urbanístiques la totalitat o trams de l’avinguda de l’Electricitat, el carrer de la Florida, el carrer de Corominas, el carrer del Transformador, el carrer de l’Emigrant, la carretera d’Esplugues, l’avinguda d’Amadeu Torner i el carrer de Valeta, entre d’altres.

La Farga, Modad Primavera-Verano

A més, s’ampliaran o renovaran voreres i espais en trams del carrer de l’Aprestadora, el carrer dels Joncs, l’avinguda de Carmen Amaya, la carretera d’Esplugues (rampa del núm. 42), el carrer de Portugal, el carrer del Prat, l’entorn del Casal de la Gent Gran de Bellvitge, el carrer de Simancas, el passatge de Can Xerricó, la plaça dels Veïns i el carreró del centre Alpi de Can Serra. I es faran treballs d’asfaltatge a la travessia Industrial, el carrer de la Feixa Llarga i el carrer del Garraf.

Hi destaquen actuacions com les que es realitzaran a la carretera d’Esplugues, on s’eixamplaran i repavimentaran voreres, s’integrarà el carril bici i se substituirà part de l’arbrat; el tram de l’avinguda d’Amadeu Torner entre l’avinguda del Carrilet i el carrer de Narcís Monturiol, que serà reformat amb la configuració d’una rambla central; i l’avinguda de l’Electricitat, on es remodelarà la vorera nord entre el carrer del Molí i el carrer de Pere Pelegrí, així com l’espai de confluència amb el carrer d’Andorra.

També, es completaran les reformes de la plaça dels Veïns, el carrer de l’Emigrant i el carrer del Transformador; s’eixamplaran voreres i es replantarà arbrat al tram del carrer de la Florida entre l’avinguda del Masnou i el carrer de la Renclusa; s’ampliaran voreres al carrer de Valeta, i es repavimentarà la plaça del carrer de Portugal, 50, amb camins de sauló sòlid.