28/06/2022

L’Hospitalet: L’Escola Pau Sans, candidata als premis Baldiri Reixac pel Tàndem amb el Centre d’Art Tecla Sala  

.

L’Escola Pau Sans, de Sant Josep, és un dels centres finalistes als premis Baldiri Reixac per al programa Fem Tàndem, que desenvolupa en col·laboració amb el Centre Cultural Tecla Sala. El centre opta a un dels reconeixements en l’apartat Escola-Arts i reptes socials.

Precisament, dissabte passat les famílies de l’escola van poder visitar el Centre d’Art per conèixer el projecte Fem Tàndem i la feina que han fet els nens i nenes. Durant tot el curs, tot l’alumnat del centre realitza diferents activitats al voltant de l’art i de les exposicions que es presenten en aquest equipament.

El programa municipal Fem Tàndem L’H té com a objectiu desenvolupar la funció educativa de la cultura mitjançant la col·laboració d’equipaments culturals i científics, institucions o entitats amb els centres públics per dur a terme projectes dins el currículum acadèmic que contribueixin a millorar l’èxit educatiu. Són activitats singularitzades sobre temàtiques en les quals els equipaments estan especialitzats.

La pràctica totalitat dels centres educatius de la ciutat disposen del programa Fem Tàndem LH, que du a terme la Regidoria d’Educació, Innovació i Cultura.

Els premis Baldiri Reixach, que atorga la Fundació Carulla, són uns guardons anuals que reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació en els àmbits de les arts, la cultura i la llengua catalana, per una escola oberta, inclusiva i innovadora.

Estan dotats de 40.000 euros i s’atorguen en dues categories: escola, als projectes educatius que fomentin l’ús del català a través de les arts (amb dos apartats, arts i reptes socials i arts i llengua), i experiències, que responguin de forma innovadora a través de llenguatges artístics i creatius a les necessitats dels infants i joves i als reptes educatius actuals.