30/05/2023

«Villa Mercedes», els espies del Règim Nazi a L’Hospitalet

Conferencia de Joan Piera

VILLAMERCEDES PORT
18/05/2023

Ha existit «Villa Mercedes»? Quina la vinculació ha tingut l’Hospitalet amb el nazisme al llarg de la Història? Espies nazis es van establir a la nostra ciutat als anys quaranta? Aquest interessant treball de l’historiador Joan Piera tindrem l’oportunitat de conèixer amb més profunditat el pròxim divendres dia 19 de maig.

El desenvolupament de la Segona Guerra Mundial i el seu final el 7 de maig del 1945 va suposar la instauració d’un nou ordre mundial. La divisió del món en dues grans àrees d’influència va produir que moltes persones no acceptessin la “intrusió” aliada i que s’organitzessin per restaurar el Reich. La desclassificació de dotze milions de documents d’espionatge per part del servei d’intel·ligència americà (CIA) ha permès conèixer moltes d’aquestes organitzacions i veure quin era el seu rang d’actuació.

El document de partida d’aquest treball especifica que una d’aquestes organitzacions disposava d’una casa (Villa Mercedes) a l’Hospitalet de Llobregat, on residia el cap de la xarxa. L’objectiu de la recerca és demostrar la relació entre la “Villa” i l’organització nazi.

La Farga en viu!

La recerca ha buscat la casa anomenada «Villa Mercedes», que segons alguns documents seria l’espai on hauria residit el cap d’una organització nazi establerta entre l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

El pròxim divendres dia 19 de maig, tothom que vulgui descobrir una part oculta de la història de la ciutat, està convidat a aquesta xerrada a l’Ateneu de L’Hospitalet, (Carrer Santa Anna, 1, 7 L’Hospitalet de Llobregat).

Joan Piera

Joan Piera és un jove historiador de L’Hospitalet de Llobregat, de trenta-un anys, que exerceix de professor d’història d’educació secundària.

"Villa Mercedes" un mite o una realitat, els espies del Règim Nazi a L'Hospitalet