02/02/2023

Estudiants i entitats de L’Hospitalet participen en una activitat de prevenció del radicalisme al Teatre Joventut

S’hi representa l’obra La mirada del otro, que serveix per debatre sobre la radicalització i els extremismes violents

JOVENTUT
18/10/2022

El Teatre Joventut acull els dies 18 i 19 d’octubre tres representacions de l’obra La mirada del otro, de la companyia Proyecto 43-2, una de les activitats de prevenció del radicalisme adreçada a estudiants de secundària i entitats ciutadanes que s’emmarca dins de l’Aliança per la Convivència de L’Hospitalet.

A les sessions matinals de dimarts i dimecres hi assisteixen 900 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de cicle formatiu de grau mitjà de 13 instituts i centres educatius i socials de L’Hospitalet, a més de l’alumnat que fa tasques de mediació entre els seus companys als serveis de mediació escolar. Una altra de les sessions, dimarts a la tarda, està destinada a la participació de membres d’entitats de la ciutat i de diferents administracions.

La mirada del otro, una idea original de María San Miguel, forma part d’una trilogia de teatre documental sobre la violència al País Basc i el seu procés de pau. Posteriorment a la representació, la companyia ofereix un espai de diàleg i debat al voltant de l’obra, que serveix per reflexionar sobre les situacions de radicalització i els extremismes violents.

Prèviament, l’equip municipal de Mediació Comunitària ha elaborat una fitxa pedagògica per als centres educatius perquè l’alumnat pugui treballar aspectes com la mediació i la justícia restaurativa, el procés de radicalització violenta o les polítiques de pau per a la construcció de la convivència.

La Farga, Rebajas

Un dels objectius de l’Aliança per la Convivència posada en marxa a L’Hospitalet és impulsar el treball en xarxa per prevenir, detectar i intervenir en situacions de radicalització i extremismes violents.

En aquest sentit, s’estan impulsant accions i projectes amb l’objectiu d’afavorir la cohesió social, oferir vies de diàleg per evitar la polarització, fer front als discursos d’odi i discriminació, evitar l’ús de la violència i acompanyar joves que puguin passar per un procés de radicalització i extremisme.