10/08/2022

Avui divendres L’Hospitalet encén l’enllumenat de Nadal

A les 19 hores, davant del Poliesportiu Municipal del Centre-Marcel·lí Maneja, tindrà lloc el tradicional espectacle familiar d’encesa

L’Hospitalet dona avui la benvinguda al Nadal amb el tradicional acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc i un espectacle amb música i llums, que tindrà lloc davant del Poliesportiu Municipal del Centre a partir de les 19 hores.  Aquest canvi d’ubicació respon a la necessitat de guanyar espai i que el públic assistent pugui veure l’acte amb més comoditat i, com a mesura preventiva, per respectar les condicions de seguretat derivades de la pandèmia.

L’espectacle

L’acte arrencarà amb un espectacle de videomapatge que es projectarà a la façana del poliesportiu, que s’ha fet en col·laboració amb els alumnes del CIFO de L’Hospitalet. Igual que en els darrers anys, anirà acompanyat d’una història per als més petits que tindrà els robots com a protagonistes.

Aquest any, la família dels robots de Xatarris visitarà un nou planeta, Fustis Naturis, per tal de sensibilitzar els més petits sobre el respecte a la natura.

També actuarà el grup Street Dance Area, una de les millors escoles de dansa urbana de l’Estat espanyol, i haurà un segon mapatge.

A continuació, es donarà pas a l’encesa simbòlica dels llums de Nadal de la ciutat, amb la il·luminació de la plaça, de la façana i de l’arbre ubicat al carrer de la Riera de l’Escorxador.

La festa acabarà amb música rock i funky i amb diferents coreografies que les famílies podran ballar. A més, tothom que ho vulgui es podrà fer una selfie amb els tradicionals robots, i amb el nous, Pota-Z i Elvis-Bis, i visitar el nou planeta verd i de fusta que s’ha recreat als jardins de Can Sumarro.

Com a novetat, hi haurà espais per a nens i nenes amb mobilitat reduïda i amb deficiències auditives i subtitulació en directe.

La campanya publicitària

El lema de la campanya nadalenca d’enguany és “El nostre Nadal té fusta” i vol posar de relleu el tarannà i la resiliència de la gent de L’Hospitalet una vegada passada la Covid-19.

A més, es vol dedicar aquestes festes als col·lectius que més han patit aquesta pandèmia: la gent gran, els infants i els adolescents.

Enllumenat ciutadà i guarniments de carrers

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet un esforç en el guarniment dels carrers. Així, ha tornat a col·locar un avet natural a la plaça de l’Ajuntament i, per segon cop, a cadascun dels districtes: parc de la Serp (Districte I), plaça Espanyola (Districte II), plaça de Pius XII (Districte III), avinguda de la Primavera davant de l’Església de la Mare de Déu de la Llum (Districte IV), plaça de Pubilla Cases (Districte V) i plaça de la Cultura (Districte VI). També ha instal·lat avets naturals i cònics de leds a la resta de barris de la ciutat de forma que tots tindran el seu arbre de Nadal.

Els arbres de Nadal són naturals, de cultiu molt ràpid i exclusivament per a ornamentació de cases i places. A l’acabar el període nadalenc es convertiran en compost.

Enguany l’Ajuntament il·lumina un total de 68 carrers i 13 places, amb més de 585 ornaments distribuïts per tots els barris de la ciutat. Com a novetats, destaca la il·luminació de la plaça Josep Anselm Clavé, al barri del Centre; el pas entre l’estació de Rodalies de Bellvitge i els Ferrocarrils Catalans de la Generalitat, a Gornal; tota l’avinguda del Masnou, al barri de la Florida, i uns ornaments al voltant del mercat de Torrent Gornal, també a la Florida. Per segon any s’il·luminen les places de la Carpa i de la Moncloa, a Can Serra, i la plaça de Blas Infante, al Torrent Gornal.

A L’Hospitalet, tot l’enllumenat és de llums LED amb consum d’energia molt baix i enguany il•luminaran més enllà del dia de Reis. Les llums romandran enceses des d’avui, 19 de novembre,  fins al 9 de gener, amb la finalitat que coincideixi amb l’inici de la campanya de rebaixes i mantenir, així, l’esperit nadalenc i acompanyar en la dinamització comercial dels carrers de la ciutat.

L’horari d’enllumenat serà de diumenge a dijous des de les 17:30 h fins a les 23 hores i els divendres i dissabtes, fins a mitja nit. La Nit de Nadal i Nadal es gaudirà dels llums fins a la 1 de la matinada i en les dates de Cap d’Any i la Nit de Reis, fins a les 2 de la matinada.

L’Ajuntament es fa càrrec, per segon any consecutiu, del pagament total de les llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants.