31/03/2023

‘L’Home dels Nassos’ despedirà avui el 2022 a  L’Hospitalet: Recorregut, a quins llocs el podreu veure i horaris

El 31 de desembre visita L’Hospitalet

Home-dels-nassos
30/12/2022

‘L’Home dels Nassos’ arribarà demà a L’Hospitalet i farà un recorregut per diferents barris de la ciutat, per acomiadar l’any 2022

La llegenda de l’home dels nassos

El 31 de desembre, dia de cap d’any ens podem trobar pel carrer amb l’home dels nassos, però qui és aquest personatge tan enigmàtic?

L’home dels nassos és un personatge llegendari català. És un home que té tants nassos com dies falten per acabar l’any. Quan als nens se’ls explica que hi ha un home que té tants nassos com dies té l’any, comencen a imaginar-se un personatge terrible amb 365 nassos o més i no cauen en què només té un perquè només queda un dia per acabar l’any, així que qualsevol persona pot ser l’home dels nassos.

La Farga, Modad Primavera-Verano

Naturalment només surt al carrer el dia de cap d’any i el que anys enrera era tan sols una llegenda o conte per la mainada, ara s’ha convertit en un capgròs que el 31 de desembre a molts pobles i ciutats de Catalunya, surt al carrer acompanyat de batucades, per donar caramels als nens. Recorregut:

Centre i Sant Josep

Dissabte, 31 de desembre, a partir de les 11 h, a l’interior del Mercat del Centre, Concert de veu i piano (Òpera). Cap a les 13:00h, hi haurà la visita de ‘L’Home dels Nassos’.

Collblanc i la Torrassa

Dissabte 31 de desembre de 2022; visita i recorregut pel Mercat de Collblanc a les 9:30 h del matí

Santa Eulàlia

Dissabte 31 de desembre de 2022; Visita i recorregut pel Mercat a les 10:45 h* del matí (*Horari aproximat)

La Florida-Les Planes i Pubilla Cases-Can Serra

Dissabte, 31 de desembre, a partir de les 10 h Carrers del barri L’Home dels Nassos
Recorregut: Mercat de Can Serra, c. de Marcel·lí Esquius, Mercat de la Florida, av. de Catalunya, Mercat del Torrent Gornal
10 h, Inici al Mercat de Can Serra
12 h, Ballada de sardanes al Mercat del Torrent Gornal
12.30 h, Entrega de la clau, a càrrec del director del Mercat del Torrent Gornal. Ho organitza: Comissió de Festes de la Florida

Bellvitge i Gornal

Dissabte, 31 de desembre d’11 a 14 h Carrers del barri Visita de l’Home dels Nassos. Sortida des del Merca-2 i arribada al Mercat de Bellvitge.
Ho organitzen: Comissió de Festes de Bellvitge i Club Infantil i Juvenil Bellvitge