29/03/2023

L’Hospitalet balla amb Dansa Metropolitana

Hito, de Chey Jurado & Akira Yoshida, a l’avinguda de la Primavera, i Cruces, de la Cia. José Manuel Álvarez, al Teatre Joventut, són els primers espectacles, programats per divendres

EUFORIA5 (1) (002) retallat
03/03/2021

Del 5 al 21 de març se celebra la quarta edició de Dansa Metropolitana, el projecte cultural i participatiu per fer arribar la dansa a tota la ciutadania. Enguany, Terrassa se suma al projecte per promocionar la dansa juntament amb Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, el Prat, Sant Cugat, Santa Coloma i Viladecans.

L’Hospitalet acull més de quaranta activitats, entre espectacles i conferències, que tindran lloc a diversos espais de la ciutat, per culminar el dia 20 amb Territori Dansa, tota una jornada dedicada a les arts en moviment.

Una de les novetats de l’edició 2021 és el projecte Filatures, nascut amb l’objectiu de donar suport a propostes de nous formats presentades en espais no convencionals i escollides a través d’una convocatòria pública. Filatures vehicula la dansa amb les antigues fàbriques tèxtils dels diferents municipis de l’àrea metropolitana, algunes reconvertides en espais per a la creació o museus. La idea és establir connexions entre les ciutats i el seu passat comú, creant una xarxa de fils creatius a través de la dansa.

La Farga, Modad Primavera-Verano

A L’Hospitalet, el projecte Filatures tindrà lloc al Centre d’Art Tecla Sala —amb els espectacles Night-in-Gale, d’Ana Borrosa (6 de març) i Sphera, de Humanhood Company (13 de març)— i a Can Trinxet —amb l’espectacle Crisálida, d’Antes Collado (12 i 13 de març).

Dansa Metropolitana planteja coproduccions amb companyies locals i nacionals per donar suport a la creació dins del sector. En aquest marc figura l’espectacle Cruces, de José Manuel Álvarez, programat al Teatre Joventut els pròxims 5 i 6 de març.

També s’han reprogramat tres coproduccions de l’edició de 2020, que es va haver de suspendre per la pandèmia. Dues es podran veure a L’Hospitalet: Marúnica, de la Cia. Roberto G. Alonso, el 20 de març, al Teatre Joventut, i Euforia, de Sacude, el 19 de març, a la rambla de la Marina.

El festival també aposta per acostar al públic grans noms de la dansa internacional, amb peces que es representaran per primer cop a Catalunya. La companyia Silvia Gribaudi portarà Graces, al Teatre Joventut, el 14 de març.

Com cada any, L’Hospitalet es convertirà en Territori Dansa. El 20 de març serà tot un dia dedicat a la dansa amb una programació variada amb espectacles de companyies professionals i exhibicions d’escoles, amb estils i llenguatges ben diferents. A partir de les 11 hores a la plaça del Poliesportiu Municipal del Centre, els jardins de Can Sumarro i el pati del Museu-Casa Espanya.

L’edició de 2021 de Dansa Metropolitana convoca un total de 241 activitats, entre les quals hi ha una norantena d’espectacles diferents. També es podrà gaudir de la dansa a través del cinema gràcies a la col·laboració amb Choreoscope, el festival internacional de cinema de dansa de Barcelona, que posarà a l’abast de tothom desenes de films de dansa a Filmin.

Es pot consultar la programació de L’Hospitalet a https://issuu.com/culturalh/docs/dansaquinzenametropolitana2021programa/1?ff=true i tota la programació a https://www.dansametropolitana.cat/es.