29/03/2023

Neix un nou arxiu de memòria històrica i veïnal de Collblanc i Torrassa a L’Hospitalet 

.

Memoria_llambordes_presentacion[8384]
06/02/2023

El passat dissabte 4 de febrer  es va presenta a la llibreria Espai Llavors, (c/ Llobregat, 66 Collblanc, l’Hospitalet de Llobregat) el projecte La memòria de les llambordes. Aquest és un projecte desenvolupat per les cooperatives llibreria Espai Llavors i el mitjà de comunicació Districte 7 L’Hospitalet de Llobregat que té com a objectiu principal recuperar i immortalitzar la memòria individual i col·lectiva dels barris de Collblanc-La Torrassa. 

El projecte es proposa fer un recull de les històries de les persones, grups i entitats que viuen o han viscut al barri de Collblanc-La Torrassa de L’Hospitalet de Llobregat i que vulguin expressar les seves memòries relacionades amb el barri. D’aquesta forma, aquestes memòries podran romandre per sempre i podran ser consultades en un arxiu de la memòria col·lectiva de les veïnes del nostre entorn. Així, volem evitar que moltes històries petites, que formen part de la gran història comunitària, caiguin en l’oblit i es perdin per sempre sense opció de recuperació. La memòria de les llambordes vol crear un gran continent on aplegar, difondre i emmagatzemar tota mena de contingut memorialístic i de qualsevol temàtica, sempre relacionada amb el barri de Collblanc-La Torrassa.

Amb aquest pretext, volem crear un arxiu de memòria històrica del barri obert, comunitari i popular, amb accés lliure per a tothom i sense cap classe de restricció quant a temàtica i època. Aquest arxiu romandrà a Internet a través de la web del projecte i volem que perduri en el temps i que estigui en constant ampliació.  

La Farga, Modad Primavera-Verano

Durant la presentació es va fer una crida a les entitats i veïnes del barri a participar activament en la producció dels continguts que es recolliran en pòdcasts, articles i altres formats com ara documents quotidians.