25/05/2022

Cap de setmana amb el jazz manouche del Festival Django L’Hospitalet

Tornen al festival RP Quartet i Hono Winsterstein, referents mundials del manouche

Del 27 al 29 de novembre se celebra la desena edició del Festival Django L’H, l’únic festival dedicat al jazzmanouche i a la figura de Django Reinhardt de tot l’Estat. L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) acull el certamen que s’ha convertit en el punt de trobada de músics i amants del jazz manouche d’arreu del món. L’EMMCA és també l’única escola al món amb una oferta pedagògica en jazz manouche per a infants, joves i adults. 

La situació sanitària també marca la celebració del Festival, ja que enguany no ofereix les classes magistrals, els tallers i les conferències habituals per aprendre els secrets del jazzmanouche. Ara bé, té programats tres concerts de gran qualitat musical: RP Quartet, Hono Winterstein & Guests i Django Legacy amb The Django Orchestra Academy de l’EMMCA. 

Divendres, 27 de novembre, 20 hores, a l’Auditori Barradas 

RP Quartet torna al Barradas per presentar Ponney Jungle, el seu nou enregistrament. Aquests quatre virtuosos conviden a descobrir un repertori fora d’allò que és habitual, tot barrejant Thelonious Monk i John Coltrane, i passant per Charles Mingus i Léonard Bernstein. RP Quartet és per a molts la formació de jazz manouche més atípica i creativa del segle xxi. 

Dissabte, 28 de novembre, 20 hores, al Teatre Joventut 

Hono Winterstein, guitarrista rítmic de Biréli Lagrène, s’ha envoltat dels millors músics per enregistrar Horizons: Brady Winterstein, a la guitarra solista; Diego Imbert, al contrabaix; Jean-Yves Jung, al piano, i Sara Lazarus i Claudio Favari, a la veu. Horizons és una proposta en què Hono Winterstein arrisca, tot integrant un piano al trio clàssic de jazz manouche

Diumenge, 29 novembre, 19 hores, al Teatre Joventut 

Quatre joves guitarristes i un contrabaixista acullen l’estil de Django Reinhardt i accepten el llegat del gran referent del jazz manouche. Camil, Hugo, Justin, Simba i Esteban es coneixen al Festival Django Reinhardt de Samois-Sur-Seine de França i la complicitat que es crea, més el talent de cadascun, fa inevitable que els assenyalin com la nova generació de l’estil. Provinents de França, Alemanya i Espanya, Django Legacy vol fer conèixer el jazz manouche arreu i en aquesta ocasió ofereix un concert a quintet, amb l’oportunitat de compartir repertori acomboiat per The Django Orchestra Academy, la gran orquestra formada per 26 músics de l’EMMCA. 

The Django Orchestra Academy és el gran conjunt de jazz manouche de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet (EMMCA), que ja ha tocat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, al Teatro Real de Madrid i a la Sala Barts.