02/12/2022

Els tècnics artificiers «TEDAX» dels Mossos d’Esquadra, s’han desplaçat aquest matí fins a l’antiga fàbrica Cosme Toda, al barri de Sant Josep.

Per analitzar un projectil d’artilleria de la guerra civil

Cap a les 10h d’avui dimarts del matí la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra, per informar-los de la possible presència d’un projectil d’artilleria de 75 mm de la guerra civil, a l’espai a on abans hi havia la fàbrica Cosme Toda, entre Enric Prat de la Riba, i l’avinguda de Josep Tarradellas.

Imatges xarxes socials

Immediatament s’han desplaçat els tècnics artificiers de la policia catalana, els TEDAX. Un cop analitzat l’artefacte han pres la decisió de reduir-lo i preservar-lo. Transportant-lo en un lloc segur per analitzar-lo.

Per part dels veïns, i de les entitats defensores del patrimoni de la ciutat existeix una preocupació i una especial sensibilització envers el pla d’habitatges que s’està construint en els terrenys a on hi havia l’antiga fàbrica de ceràmica i rajoles Cosme Toda.

Regalamos 2000 euros para gastar en La Farga
Imatges xarxes socials

Es creu que l’administració no està fent tot el possible per conservar el patrimoni històric i el llegat industrial que forma part de la memòria de la ciutat.

Imatges xarxes socials


Agraïm en Joan Piera, que ens ha informat de la notícia