08/12/2022

L’Hospitalet il·luminarà 78 carrers i 15 places amb els llums de Nadal

Hi haurà una reducció de les hores d’encesa

L’Hospitalet dona avui la benvinguda al Nadal amb el tradicional acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc, que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament a partir de les 18 hores.

Regalamos 2000 euros para gastar en La Farga

Aquest any, L’Hospitalet es convertirà en la Ciutat dels Estels. A l’acte d’encesa, s’hi estrenarà la cançó exclusiva per als infants de la ciutat titulada La ciutat dels estels, composta pel músic Manu Guix. Un tema que s’ha compartit a la web i a xarxes socials perquè els infants puguin cantar-la i activar l’encanteri que encendrà els llums de Nadal de la ciutat.

La conductora de l’acte, la cantant de la ciutat, Gisela Quirós, serà l’encarregada de presentar el videoclip de la cançó en el qual han participat nens i nenes i diferents entitats de la ciutat. I a continuació, tindrà lloc el videoconte La llum del cel.

Tot seguit, s’encendran els llums de l’avet, la façana i la plaça de l’Ajuntament amb la col·laboració del públic assistent.

I per acabar l’acte, hi haurà una actuació musical de Gisela Quirós amb l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA) i Els Messengers que interpretaran les cançons La ciutat dels estels, Oh Happy Day i Last Christmas.

La màgia de Nadal a L’Hospitalet

La campanya de Nadal s’iniciarà el dia 12 de desembre amb el lema “Sent la màgia de Nadal a L’Hospitalet” per promocionar un esperit nadalenc que es viu a través de tots els sentits.

I “El comerç de L’H fa Nadal. Sent la seva màgia” serà l’eslògan utilitzat per fer promoció del comerç local, reivindicant el seu paper fonamental en aquesta època de l’any. L’Ajuntament repartirà 4.000 estrelles als comerços de la ciutat.

78 carres i 15 places il·luminades amb menys hores d’encesa

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha tornat a col·locar un avet natural a la plaça de l’Ajuntament i un arbre a tots els barris de la ciutat: parc de la Serp (Sant Josep), plaça de les Comunitats (Sanfeliu), plaça del Mercat (Collblanc), carrer de Rafael Campalans (la Torrassa), plaça de Pius XII (Santa Eulàlia), avinguda de la Granvia de L’Hospitalet, 25 (Granvia), plaça d’Eivissa (la Florida), avinguda de Catalunya amb avinguda del Torrent Gornal (les Planes), plaça de Pubilla Cases (Pubilla Cases), plaça de la Carpa (Can Serra), plaça de la Cultura (Bellvitge) i rambla de Carmen Amaya, 26 (Gornal).

L’avet és ecològic, cultivat expressament per ser utilitzat com a ornament de Nadal i, a l’acabar el període nadalenc, es reciclarà per fer-ne compost per fertilitzar els espais verds de la ciutat.

Enguany l’Ajuntament il·lumina un total de 78 carrers i 15 places, amb més de 870 ornaments distribuïts per tots els barris. S’han mantingut tots els ornaments de l’any passat, ampliant, en molts casos, el nombre de llums i, com a novetats, destaca la il·luminació del passatge de Jaume Blanchart, al barri del Centre; el Mercat de Sant Eulàlia i el carrer de la Unió, al barri de Santa Eulàlia; el carrer del Garraf, al barri de la Florida, i el passeig de les Monges, al barri de Bellvitge. A l’avinguda de Severo Ochoa s’ha canviat la il·luminació i s’ha ampliat fins a l’avinguda del Torrent Gornal. I a la Torrassa, a causa de les obres de la plaça Espanyola que han impossibilitat la instal·lació d’ornaments, s’han distribuït pels carrers del barri.

L’Ajuntament es fa càrrec, per tercer any consecutiu, del pagament total dels llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants. Tot l’enllumenat és de llums led amb consum d’energia molt baix.

Els llums romandran encesos des d’avui, 24 de novembre, fins al 8 de gener, per tal de coincidir amb l’inici de la campanya de rebaixes i mantenir l’esperit nadalenc i acompanyar en la dinamització comercial dels carrers de la ciutat.

L’horari d’enllumenat serà de dilluns a diumenge, de 17.30 a 22 hores. La Nit de Nadal i Nadal s’ampliarà fins a les 12 de la nit i en les dates de Cap d’Any i la Nit de Reis, fins a la una de la matinada. S’ha decidit retallar l’horari d’encesa respecte altres anys, com a mesura de sensibilització de l’estalvi energètic.