01/02/2023

L’Hospitalet ret homenatge a Miquel Claparols en els cinemes Filmax del Gran Via 2

Miquel Claparols va morir aquest mes de març

MIQUEL 2 PORTADA
12/07/2022

Amb l’acte celebrat als cinemes Filmax del Gran Via 2, el passat 8 de juliol es va voler recordar i acomiadar, en certa manera, el Miquel Claparols, figura important de la cultura de l’Hospitalet durant aquests últims trenta anys, com a mínim, promotor i difusor infatigable del cinema de qualitat en versió original i d’autor, sense oblidar la seva tasca i vinculació al món musical de la ciutat, mort prematurament el mes de març d’aquest any.


Però també es va voler recordar i mantenir el seu record com a persona, veí i amic, per part de tots i totes els que van mantenir una vinculació amb ell d’una manera o una altra durant tots aquests anys; sempre tenia un somriure per donar-te, i una bona conversa per compartir, sempre que te’l trobaves pel carrer, al cinema o a un concert.

La Farga, Rebajas

L’acte va constar d’un vídeo entranyable que es va muntar i passar expressament per a aquesta ocasió i que repassava amb imatges del Miquel la seva trajectòria vital i professional, amb imatges de cinema i música escollida. Després va tenir lloc un parlament per part del seu germà recordant-lo i agraint l’assistència multitudinària a l’acte.


Va seguir una petita actuació preparada també per a l’ocasió, amb la interpretació de dues cançons adients: «Wish you were here» de Pink Floid i «Knocking on Heaven’s Door» de Bob Dylan.
Finalment, es va passar el film «La última Película» del director Pan Nalin, que ben segur hagués estat escollida pel Miquel per exhibir-la en algun dels cicles mensuals de l’Espai VO.

El cicle Espai VO continua tots els dimarts al Filmax de Gran Via 2, gràcies a l’implicació del cinema, que aposta per conservar aquesta proposta per la que tant va lluitar el Miquel, i gràcies a un petit col·lectiu de persones que ajudaran a tirar endavant també el cicle. Portarà doncs d’ara en endavant el seu nom, com a homenatge i record seu. Així doncs el cicle es dirà «Espai VO Miquel Claparols». Aquest és potser el millor homenatge que se li pot fer, continuar assistint els dimarts al cinema.

Escola de Ball Sergi & Lourdes Dance