04/10/2022

L’Hospitalet ret homenatge a Miquel Claparols en els cinemes Filmax del Gran Via 2

Miquel Claparols va morir aquest mes de març

Amb l’acte celebrat als cinemes Filmax del Gran Via 2, el passat 8 de juliol es va voler recordar i acomiadar, en certa manera, el Miquel Claparols, figura important de la cultura de l’Hospitalet durant aquests últims trenta anys, com a mínim, promotor i difusor infatigable del cinema de qualitat en versió original i d’autor, sense oblidar la seva tasca i vinculació al món musical de la ciutat, mort prematurament el mes de març d’aquest any.


Però també es va voler recordar i mantenir el seu record com a persona, veí i amic, per part de tots i totes els que van mantenir una vinculació amb ell d’una manera o una altra durant tots aquests anys; sempre tenia un somriure per donar-te, i una bona conversa per compartir, sempre que te’l trobaves pel carrer, al cinema o a un concert.

Escuela de baile Sergi & Lourdes

L’acte va constar d’un vídeo entranyable que es va muntar i passar expressament per a aquesta ocasió i que repassava amb imatges del Miquel la seva trajectòria vital i professional, amb imatges de cinema i música escollida. Després va tenir lloc un parlament per part del seu germà recordant-lo i agraint l’assistència multitudinària a l’acte.


Va seguir una petita actuació preparada també per a l’ocasió, amb la interpretació de dues cançons adients: «Wish you were here» de Pink Floid i «Knocking on Heaven’s Door» de Bob Dylan.
Finalment, es va passar el film «La última Película» del director Pan Nalin, que ben segur hagués estat escollida pel Miquel per exhibir-la en algun dels cicles mensuals de l’Espai VO.

El cicle Espai VO continua tots els dimarts al Filmax de Gran Via 2, gràcies a l’implicació del cinema, que aposta per conservar aquesta proposta per la que tant va lluitar el Miquel, i gràcies a un petit col·lectiu de persones que ajudaran a tirar endavant també el cicle. Portarà doncs d’ara en endavant el seu nom, com a homenatge i record seu. Així doncs el cicle es dirà «Espai VO Miquel Claparols». Aquest és potser el millor homenatge que se li pot fer, continuar assistint els dimarts al cinema.