01/12/2022

“Un altre L’Hospitalet és possible”, aplega una trentena d’entitats, en la manifestació d’aquest dissabte

Exigeixen un nou model de ciutat, en lo social i en l’àmbit de l’urbanisme

Més de 300 persones han participat en la manifestació unitària convocada per la plataforma Un Altre L’Hospitalet és Possible, de la qual formen part una trentena d’entitats de la ciutat. Sortint de Can Trinxet han fet un recorregut fins la plaça de l’Ajuntament, a on s’ha llegit un manifest.

Els manifestants exigeixen un canvi en la línia de govern, que es porta en aquest moment des de l’Ajuntament.

Denuncien que el desenvolupament actual a nivell urbanístic desemboca en una ciutat massa massificada. Per tant caldria aturar immediatament un seguit de projectes ja iniciats.

La protecció del patrimoni és un altre dels eixos en que es vol incidir més des de el punt de vista que reclamen les 30 entitats. En polítiques socials reivindiquen uns equipaments de qualitat adaptats als creixements i les problemàtiques socials que conviuen a L’Hospitalet.

Dins d’Un Altre L’Hospitalet és Possible hi participen entitats de diferents àmbits com ara Can Trinxet Viu, la Xarxa Groga, el Sindicat de Llogateres, Defensem el Castell de Bellvís, l’Associació Sumem, La Saboga o Salvem el Parc de l’Alhambra. A més, la plataforma compta amb l’adhesió de cinc associacions de veïns de la ciutat: la de Collblanc-Torrassa, Gornal, la Florida, la independent de Bellvitge i Som Santa Eulàlia.