08/02/2023

Una trentena d’entitats presenten un manifest unitari per reclamar que un altre L’Hospitalet és viable

El dia 16 de novembre han convocat una manifestació amb sortida des de Can Trinxet

IMG-20191104-WA0002 Retallat
05/11/2019

Aquestes entitats denuncien l’estat dels  serveis públics actuals: saturats amb manca de finançament , on l’accés a una educació, salut i habitatge digne queda relegat sovint a les rendes més altes.

Els convocants assenyalen que cal recuperar la vida als barris i construir una ciutat més amable, digna, inclusiva i acollidora.

Els col•lectius que han presentat el manifest són No més Blocs, Barris per viure L’H, Col•lectiu Akelharre, AVVI Bellvitge, Defensem el Castell de Bellvís, Stop massificació, AVIV La Florida, Xarxa Groga L’H, Can Trinxet Viu, Salven el Parc de l’alhambra, Marea Pensionista de L’H, Sumem, CGT Baix Llobregat, CNT L’H, LaFundició, L’H Verd, La Iaia, La Saboga, AVV Gornal, FAPAC, AVV Som Santa Eulàlia, Siindicat Llogateres LH, Assemblea Democràtica Bellvitge-Gornal, Xarxa d’Economia Social L’H, IAC CATAC L’H, Akelharre Jove, Feminisme Revolucionari LH, Activat +45 i Centre d’Estudis de L’Hospitalet.

Les entitats convocants han mostrat la seva preocupació  en temes com la pobresa i la precarietat, la manca d’habitatge, d’accessibilitat o l’absència de cura i respecte pel medi ambient i el patrimoni o l’especulació urbanística i immobiliària. Problemes que afecten a una part molt important de la població de L’Hospitalet

Els convocats volen implantar un model de ciutat diferent on les persones en siguin les protagonistes i acabar amb allò que anomenen «L’Hospitalet està en venda». Els portaveus de les entitats s’han mostrat crítics amb les polítiques de l’Ajuntament que, diuen, basa el seu model de ciutat en l’especulació immobiliària i d’esquenes als veïns.

Acusen a l’administració local d’una gestió fosca amb total manca de transparència.

També han criticat la gestió del Pla de l’Arbrat que “promou la tala d’arbres en nom de l’accessibilitat, però que permet que l’espai públic sigui envaït per negocis privats”.

La plataforma «Un altre L’Hospitalet és possible» ha convocat una manifestació pel proper dissabte, 16 de novembre, a les 11 del matí, amb sortida des de Can Trinxet i arribada a la plaça de l’Ajuntament.